Gyertek át! – A Sztárvetélkedő

Utolsó láncszem

rtl.hurtl.hu

2016. február 22. 11:58

Játékforma: minden csapat külön játszik, a kijelzőn jelenik meg a szó
Játékidő: 90 másodperc

Játékszabály:

A csapat egy tagja lesz a körülíró, a maradék három a kitaláló.  A kitalálók a monitornak háttal állnak, a körülíróval szemben. Amint a szó megjelenik a monitoron, a körülíró a balról az első kitalálónak kezdi el körülírni a feladványt anélkül, hogy a megoldást kimondaná.

Nemcsak mondhatja, de mutogathatja is a feladványt. Ha sikerül kitalálni a szót, akkor máris megjelenik a következő szó, és a második kitalálónak mutogat/beszél a körülíró. Mielőtt kimondja a megfejtést, meg kell ismételnie az előző megfejtést is.

A játék így folytatódik, ameddig a kitaláló meg nem szakítja a szóláncot. Ha a kitaláló hibázik a szóláncban, akkor előlről kell kezdenie azt. Illetve ha a saját megfejtése nem korrekt, akkor is elölről kell kezdenie a szóláncot.

A kitalálók nem segíthetik egymást szóban, csak mutogatással. A körülíró a monitoron látható szóval kapcsolatban segíthet csak szóban, mutogatásban utalhat a korábbi megfejtésekre. Nem mondhat rímeket a megfejtésre, nem mondhatja idegen nyelven stb. A szabályok megsértése esetén új szót kapnak.  A körülíró passzolhat amennyit akar, de csak meghatározott számú szó áll rendelkezésre.

A másik csapat a kanapén marad, nem avatkozhat be, nem szólhat közbe, nem vezethet félre, nem akadályozhatja a mozgásban az éppen játszó csapatot.


Csináld úgy, ahogy a sztárok:

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

#Gyertek át! – A Sztárvetélkedő#utolsó láncszem#Játék#játékszabály#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk