Gazdaság

Kényszerleszállást hajtott végre Budapesten a Wizz Air járata

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 25. 11:54

A járat fedélzetén 180 utas tartózkodott, akik a repülőgép, valamint a 6 fős személyzet cseréje után folytatták útjukat Lutonba 9:51-kor.

A romániai Craiova reülőteréről London-Luton repülőtérre tartó WizzAir-járat vasárnap kora reggel megszakította az útját Budapesten, mert füst jutott az Airbus A320-as utasterébe, a személyzet két tagja rosszullétre panaszkodott – írta az AirPortál

A pilóták Kecskemét térségében fordultak Budapest irányába, és 6 óra 11 perckor biztonságosan leszálltak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A füst feltehetően a légkondicionáló rendszeren keresztül jutott az utastérbe. 

A járat fedélzetén 180 utas tartózkodott, akik a repülőgép, valamint a 6 fős személyzet cseréje után folytatták útjukat Lutonba 9:51-kor.

Az érintett 12,5 éves repülőgép a Wizz Air flottájának egyik legöregebb tagja – írta a szaklap.

A Wizz Air elnézést kér

A Wizz Air rtl.hu-nak vasárnap délután elküldött közleménye szerint a W4 3751 számú Craiova-London Luton járatuk Budapesten szakította meg útját, miután a pilóták szigorú szabályokat betartva a kitérő mellett döntöttek. 

Európa legfiatalabb flottáját üzemelteti a légitársaság, amely a folyamatos karbantartásra továbbra is rendkívül nagy figyelmet fordít. A Wizz Air ezúton kér elnézést az érintett utasoktól, hangsúlyozza ugyanakkor, hogy az utasok és a légiközlekedés biztonsága minden esetben a legfontosabb – írták.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

#Gazdaság#repülőgép#kényszerleszállás#műszaki hiba#wizz air

Címlapról ajánljuk