Gazdaság

Újabb brutális késés: két napig várakoztak a Budapestre tartó utasok Cataniában

rtl.hurtl.hu

2024. július 3. 7:42

A Wizz Air szicíliai járatai napos csúszásban vannak, hétfő óta várták az utasok, hogy hazajussanak. Kora hajnalban elindult egy gép Cataniából.

Többszöri próbálkozás után törölte a Wizz Air a W6 2353 számú Budapest – Catania járatát, amely július 1-jén 18:25-kor indult volna, írta az Utazómajom.

Először 22 órára tették át az indulás időpontját. „Már átmentünk a kapun is, amikor kiírták a törlést” – írta a blog egy olvasója. Az utasok 10 ezer forint értékű étkezési kupont kaptak, és azzal az információval küldték el őket, hogy kedd reggel 8-kor fog indulni a járat. A kedd reggeli indulást azonban este 19:30-ra tették át, majd ezt 23:20-ra módosították.

Az Utazómajom olvasója utazási irodán keresztül vette a jegyet, ahonnan azt az információt kapta, hogy tudomásuk szerint kedden sem fog elindulni a járat. 

És ezzel még nincs vége, mert ennek a járatnak a párja, ami Cataniából Budapestre hozná az utasokat, szintén hatalmas csúszásban volt. A portál azt írja, olvasóik hétfő délután 18:30 óta várták a gépet. „Ott július 1-je 21 óráról először másnap 0:45-re írták át az indulást, végül 23 órakor törölték a járatot. A repülőtéren rengeteg ember volt, se leülni, se levegőt kapni nem lehetett, annyian voltak” – idézte olvasóját az utazóblog.

Egyik olvasójuk azt írta: a bőröndjeit nem találták, úgy szerezték őket vissza, hogy mindenhol könyörögniük kellett, engedjék be őket értük. Órákon át tartó étlen-szomjan várakozás után (mivel a reptéren minden zárva volt), hajnali 3-kor sikerült szállodát találniuk.

Reggel a szállodát el kellett hagyniuk, és azóta szállás és információ nélkül várakoznak az állítólag hajnali 2:00-kor induló gépre, aminek az indulási időpontját már háromszor módosították

– írta kedden az oldal. Az utasok elmondása alapján a Wizz Air semmilyen tájékoztatást nem adott, egy-egy értesítést küldtek a járat további késéseiről. Telefonos megkeresésekre azt mondták, hogy bízzanak abban, hogy elindul a gép hajnali 2-kor, írta tegnap a portál.

A kedden 22:41-kor érkezett üzenet szerint a gép tovább késik, és 3:20-kor indul Cataniából. A FlightRadar adatai szerint valóban elindult egy ilyen járat szerdán 3:34-kor Budapest felé.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt napok késései miatt a Wizz Air felszólította az európai államokat, hogy azonnal kezdjék meg az elavult légi irányítási rendszereik fejlesztését. Az idegtépő járatkésésekről nemrég a Híradó is tudósított:


Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Gazdaság#wizz air#késés#szicília#Catania

Címlapról ajánljuk