Gazdaság

Hatszázmilliárdért vették meg a Sziget mögött álló céget

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 20:09

A Szigetet is szervező cég több mint nyolcvan zenei fesztivált működtet Európában és Ausztráliában. 

Több mint egymilliárd fontért (hatszázmilliárd forint) vásárolta meg egy amerikai magántőkealap a Sziget fesztivált is működtető Superstruct Entertainment nevű céget – jelentette a Financial Times. A lap értesüléseit az eladásról a két cég pénteken erősítette meg egy közös közleményben, amiben a vételárat nem közölték. A lap az ügyet ismerő emberekre hivatkozva írta meg, mennyit fizettek a cégért.

A brit székhelyű Superstruct több mint nyolcvan zenei fesztivált működtet Európában és Ausztráliában. A Sziget mellett ott van köztük a néme Wacken Open Air metálfesztivál, vagy a legnagyobb dániai fesztivál, a Tinderbox, és a barcelonai Sónar.

A Superstruck tavaly januárban lett a Sziget Zrt. kizárólagos tulajdonosa, miután lezárult a Szigetet és más fesztiválokat szervező cég eladása, a kisebbségi tulajdonosok a maradék részesedésüket is eladták, összesen nagyjából 18 milliárd forintért.

Nyitókép: Fesztiválozók érkeznek a K-hídon a Hajógyári-szigetre a 25. Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján, 2017. augusztus 9-én. Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

#Gazdaság#sziget#fesztivál#cég#eladás

Címlapról ajánljuk