Gazdaság

Kétszázmillió forintba fog kerülni a Ferrari első elektromos autója

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 9:39

Jövőre mutatja be első elektromos autóját a Ferrari, az olasz cég már készül a gyártó üzem megnyitására. 

Legalább ötszázezer euróba, azaz átszámítva kétszázmillió forintba fog kerülni a Ferrari első elektromos autója – írta a Reuters brit hírügynökség egy, az ügyet jól ismerő forrásra hivatkozva. Az olasz sportautógyártó cég tavaly jelentette be, hogy 2025-ben dobják az első teljesen elektromos autójukat, amely a vállalat szerint egyedülálló vezetési élményt nyújt majd.

A Ferrari új gyártóüzemét, ahol az elektromos autóikat is gyártani fogják, pénteken avatják fel Maranellóban, és a Reuters forrása szerint három-négy hónap múlva lesz teljesen működőképes. A Reuters értesülése szerint a cég már egy második elektromos modellen is elkezdett dolgozni.

A Ferrari nem válaszolt a Reuters kérdéseire a elektromos autó árával, valamint az új üzemmel kapcsolatban. A hírügynökség információi szerint a kétszázmillió forintos árban nincsenek benne az extrák, valamint az egyedi megoldások, amik még általában 15-20 százalékot adnak a vételárhoz.

A Ferrari népszerű a magyar milliárdosok körében

Úgy veszik Magyarországon a Ferrarikat, mintha kötelező lenne beszerezni egyet – írtuk tavaly augusztusban, miután az azt megelőző hónapban tízet is eladtak Magyarországon. 2023-ban egyébként egymás után vették az ötvenmillió forintnál is drágább luxusautókat a gazdag magyarok, köztük a százmilliós Ferrarikat.

A ledrágább autót Jákob Zoltán vásárolta, aki egy nagyjából 200 millió forintot érő Ferrari Purosanguét szerzett magának. A milliárdos híres arról, hogy szereti a Ferrarikat, erről 2022-ben beszélt a Fókusznak, amikor megmutatta egymilliárd forintot élő lakását:


Nyitókép: Egy Ferrari Mondial T a X. Concours d’Elegance veteránautó-szépségversenyen Balatonfüreden 2024. május 11-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 

#Gazdaság#ferrari#elektromos autó#ár

Címlapról ajánljuk