Gazdaság

Mészáros Lőrinc megvette a Brendont is

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 19. 13:22

A gyermekek, családok iránti elkötelezettségtől és felelősségvállalástól vezérelve a Mészáros Csoport megvette a Brendon Holding Kft.-t.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. megvette a Brendon Holding Kft.-t. Az akvizícióról pénteken adott ki közleményt a Mészáros Csoport. A Brendont, Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncát azért vásárolták fel, mert tevékenységi köre 

közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás

– fogalmazott a Mészáros Csoport közleménye.

„Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszú távon biztosított legyen, megőrizze annak értékét, és a Mészáros Csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé” – olvasható a kommünikében.

A Brendon Holding Kft. két magyarországi és egy szlovákiai leányvállalatot birtokol. Az 1993-ban alapított Brendon Holding Kft. 18 üzletet üzemeltet Magyarországon, ezzel a baba–mama-termékek kereskedelmére specializálódott áruházak között piacvezető. Pozsonyban lévő baba–mama-áruházával Szlovákia második legnagyobb forgalmú piaci szereplője. 

A cég konszolidált árbevétele 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig több mint háromszáz fő.

„A zökkenőmentes átállás, a márkaismertség és minőségmegőrzés megerősítésén túl kiemelt célunk a vásárlói igények magas színvonalú kiszolgálása. Ugyanakkor az integrált stratégia mellett elengedhetetlen a külföldi expanzió, amely a cégcsoport más szegmenseire is vonatkozik, jellemzően azokban az iparágakban, amelyekben idehaza is erősek vagyunk” – mondta a cégvásárlással kapcsolatban Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa.

A céget alapító és vezető tulajdonosok közleménye szerint a tranzakció megalapozza a cég további fejlődését, növekedését.

Nyitókép: „Minden gyerek egy önálló galaxis” – Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa és felesége, Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a Mészáros-csoport támogatásával 2020-ban létrejött High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián, Budapesten, 2023. szeptember 28-án – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Gazdaság#mészáros lőrinc#Mészáros csoport#brendon#akvizíció

Címlapról ajánljuk