Gazdaság

A Jobbik nem tud elég aláírást gyűjteni ahhoz, hogy népszavazás legyen a kötelező kamarai díjról

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 16:02

A párt erőforrásait a választásokra való felkészülés köti le, és szerintük az időjárás sem kedvezett a gyűjtésnek.

Évente ötezer forinttal köteles hozzájárulni a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a területi kamarák működéséhez minden vállalkozó Magyarországon, függetlenül attól, hogy igénybe veszi-e a szervezet szolgáltatásait. A Jobbik népszavazást kezdeményezett a sarc eltörlésére, de a hvg.hu azt írja, nem állnak jól a népszavazás kiírásához szükséges aláírások összegyűjtésével.

A kiadott aláírásgyűjtő ívek összeszedése alapján úgy tűnik, hogy időarányosan jelentős elmaradásban vagyunk a szükséges 200 ezer szignótól

– mondta a portálnak Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője. Szerinte ennek az oka nem az érdektelenség, inkább az, hogy a párt erőforrásait leköti a választásokra való felkészülés, civil szervezetektől pedig alig kaptak segítséget.

Az Alkotmánybíróság december végén mondta ki, hogy lehet a kérdésben népszavazást tartani, attól fogva 120 napja van a kezdeményezőnek összegyűjteni a 200 ezer aláírást, bár a párt szerint a téli időjárás nem kedvez az aláírásgyűjtésnek, amit a választási kampány idejére fel is kell függeszteni, és csak június 9-től folytathatják, még harminc napig.

Parragh László, az iparkamara elnöke öt kamarai cégben tagja a vezetőtestületnek és még úgyis meghaladja az éves jövedelme a 100 millió forintot, hogy nem kap mindegyik helyről tiszteletdíjat – írtuk nemrég a 24.hu nyomán.

Nyitókép: Facebook / Jobbik

#Gazdaság#jobbik#aláírásgyűjtés#népszavazás#Magyar Kereskedelmi és Iparkamara#parragh lászló

Címlapról ajánljuk