Gazdaság

Lázár János: A Sparral szemben is tudunk úszni

rtl.hurtl.hu

2024. március 21. 9:37

A miniszter nyíltan megfenyegette az áruházláncot és azt mondta, felvetette a kormánynak, hogy vegyék meg a SPAR-t szőröstül-bőröstül.

Lázár János egy csütörtöki építőipari konferencián azt mondta: a kormány nem tűri a fenyegetéseket a SPAR-tól, amely a „korrumpált osztrák sajtón keresztül” üzent a kormánynak, írja az mfor.

Mint arról beszámoltunk, az osztrák élelmiszeripari szaklap, a Lebensmittel Zeitung arról írt nemrégiben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az egyik rokonának kért részesedést a SPAR magyarországi leányvállalatából. Az ausztriai SPAR vezérigazgatója, Hans Reisch több osztrák lapnak is beszélt, és a magyar kormány „zaklatásaival” magyarázta, hogy a magyar cégük vagyonának egy részét Svájcba helyezték át.

Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül

– idézi Lázár Jánost az mfor.

Az építési és közlekedési miniszter ugyanakkor közölte, hogy nem kiszorítani akarja az osztrák céget és általában a külföldi multikat, hanem rászorítani őket arra, hogy „tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek” – írja a portál.

A Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett

– jelentette ki Lázár.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

#Gazdaság#spar#lázár jános#fenyegetés

Címlapról ajánljuk