Gazdaság

Jakab Zsófia szerint politikai támadás, hogy felemlegették a barátságát Orbán Ráhellel

rtl.hurtl.hu

2024. március 3. 16:20

A miniszteri biztos szerint a Corvinuson végzett ismerősei is vezetők lettek, és neki van tízévnyi tapasztalata is.

„Barátok vagyunk, de szerintem ez már senki számára nem újdonság. Barátságunk közel 20 évre nyúlik vissza, még gimnazistaként ismerkedtünk meg, majd egy egyetemre jártunk” – mondta Jakab Zsófia az Indexnek Orbán Ráhelről.

Jakabot, a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. (MDDÜ) vezetőjét a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki nemrég Nagy Márton.

„Közel 10 év vezetői tapasztalat után az MDDÜ vezetése új kihívást jelentett a szakmai utamban, ahol az addig méltatlanul elhanyagolt divat- és dizájnipar fejlődéséhez járulhatunk hozzá a csapatommal. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, szakmai ismeretem, tudásom tágítását, így most is egy magyar–amerikai egyetemi együttműködésnek köszönhetően a Rhode Islandi Egyetem MBA képzését végzem” – mondta a lapnak.

Azt is elmondta, hogy mivel a Corvinus Egyetemen végzett, ezért szerinte nem véletlen, hogy számos volt csoporttársa vagy iskolatársa vezető pozíciót tölt be piaci, vagy az állami szférában egyaránt. Az, hogy felemlegették a barátságát a kormányfő lányával a kinevezése kapcsán, szerinte politikai támadás, mert úgy véli, az eddigi felettesei mindig elégedettek voltak a munkájával.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Gazdaság#jakab zsófia#miniszteri biztos#Orbán Ráhel#divat#corvinus egyetem

Címlapról ajánljuk