Gazdaság

Kiakadt az EP-képviselő Magyarország miatt az uniós biztosra

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 7:17

Daniel Freund EP-képviselő teljesen kiakadt Didier Reynders igazságügyi biztosra, amiért neki köszönhetően 10 milliárd eurót folyósítottak Magyarországnak az uniós pénzekből.

Kenőpénznek tartja a Magyarország számára felszabadított 10 milliárd eurós uniós forrást Daniel Freund német EP-képviselő, ezért arra szólította fel az EU-t, ne folyósítsa az összeget – számolt be róla a Politico. Freund szerint Didier Reynders igazságügyi biztos egyszerűen hazudott szerdán az Európai Parlamentben a Magyarországnak járó pénzekről.

Azt állította, hogy a Bizottságnak nem volt más választása, mint azonnal Magyarország rendelkezésére bocsátani a 10 milliárd eurót 

– vázolta fel Freund, ami szerinte hazugság.

A német zöldpárti EP-képviselő szerint a Bizottságnak kilenc napja lett volna ellenőrizni, hogy Magyarország teljesítette-e az igazságügyi reformról szóló vállalásait, ehelyett öt óra alatt feloldották a forrásokat anélkül, hogy minden kritérium teljesült volna.

Ironikus, hogy Johannes Hahn pénzügyi biztos ugyanezen a napon megerősítette: az uniós pénzek Magyarországon széleskörű korrupciós kockázatnak vannak kitéve

– mondta Freund.

Nyitókép: Rolf Vennenbernd / picture alliance via Getty Images

Címlapról ajánljuk