Gazdaság

A Yettel is árat emel márciustól

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 15:06

A Magyar Telekom után a Yettel is árat emel márciustól, a havidíjon felüli percdíjak és SMS díjak azonban nem változnak.

Az inflációs adatok alapján árat emel a Yettel Magyarország is – derül ki a szolgáltató pénteki közleményéből.

Az éves inflációkövető díjkorrekció következtében a lakossági és kisvállalkozói számlás előfizetéssel rendelkező ügyfelek 15,3 százalékos emelkedésre számíthatnak 2024. március 5-től. 

Mint írják, a havidíjon felüli percdíjak és SMS díjak változatlanok maradnak és a lakossági előfizetések esetén a kiegészítő adatjegyek ára sem változik. A szolgáltató közleménye szerint a kisvállalkozói számlás előfizetések esetén a díjváltozás a havidíjakat és az egyszeri kiegészítő szolgáltatási díjtételeket érinti, míg 

a havidíjon felüli perc és SMS díjak ezeknél a tarifáknál is változatlanok maradnak.

Azon tarifacsomagok esetében, amelyek adatkerete nem teljes egészében használható fel az 1-es / EU roaming díjzónában és érintettek a díjváltozásban, ott lakossági és kisvállalkozói előfizetés esetén március 5-től a felhasználható roaming adatkeretek növekednek – írták. A változásokról a Yettel SMS-ben vagy emailben, valamint számlalevélen értesíti majd az ügyfeleit.

Mint megírtuk, kedden a Magyar Telekom is bejelentette, hogy 15 százalékkal emeli a díjait március 1-jétől, a Digi Mobil pedig még nagyobb mértékben drágul. A Magyar Telekom azt írta, hogy a KSH éves szinten 17,6 százalékos inflációt mért, de a vállalat „a gazdasági és piaci folyamatokat, valamint ügyfelei érdekeit figyelembe véve” ennél alacsonyabb mértékű díjkorrekciót alkalmaz.

Nyitókép: Faludi Imre / MTVA 

#Gazdaság#yettel#áremelés#áremelkedés#tarifa#sms#magyar telekom#díjemelés#számla#Tudomány-Tech

Címlapról ajánljuk