Gazdaság

Gyarapodik Hernádi Zsolt Mol-vezérhez köthető alapítvány vagyona

rtl.hurtl.hu

2024. január 14. 9:45

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója két cégét is áttette egy vele szoros kapcsolatban álló alapítványba.

Hernádi Zsolt Mol-részvények mellett két cégét is átpakolta a vele szoros kapcsolatban álló Continuum Vagyonkezelő Alapítványba – számolt be róla az mfor.hu.

A lap nyilvános adatbázisok alapján arról ír, hogy már nem a milliárdos MOL-vezér a Gete Völgye Zrt. és a VÁLL-EGON Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. tulajdonosa, hanem december 21. óta az említett, egyre csak gyarapodó alapítvány. 

A portál emellett emlékeztet: a Mol a tőzsde honlapján decemberben közölte, hogy Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató összesen 4,12 milliárd forint értékben hajtott végre részvénytranzakciót a vállalat papírjaival – egészen pontosan 1,46 millió darab részvényt juttatott 2818 forintos darabáron a Continuum Vagyonkezelő Alapítványnak, melynek kuratóriumi tagja Garancsi István és Bacsa György is.

A portál szerint elképzelhető, hogy Hernádi Zsolt, az ország egyik leggazdagabb embere tudatosan készül birodalmának átadására. Mint írják, a vagyonkezelő alapítvány, illetve a bizalmi vagyonkezelés úgy képes egyben tartani a vagyont, hogy a családtagok vagyoni érdekeltsége és befolyása megmarad.

2022 nyarán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter repülőgyártó után a vagongyártó vállalkozását is eladta – mindkét érdekeltségét Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató cégei vették meg, erről az RTL Híradója is beszámolt:


Nyitókép: Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója előadást tart a Portfolio Budapest Economic Forum 2023 rendezvényen a Hotel Marriott Budapest szállodában 2023. október 17-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Gazdaság#hernádi zsolt#mol#vagyonkezelő alapítvány#vagyon#gyarapodás

Címlapról ajánljuk