Gazdaság

Vodafone összeomlás: ekkora kárpótlást fizet ügyfeleinek a cég

rtl.hurtl.hu

2024. január 5. 14:55

Kedden hosszú időre összeomlott a Vodafone mobil- és internet hálózata Magyarországon, a cég most bejelentette: kárpótlást fizet a leállásban érintett ügyfeleinek, mutatjuk, mennyit.

A Vodafone TV szolgáltatásban bekövetkezett szolgáltatáskimaradás kompenzációjaként a Vodafone Magyarország az érintett ügyfelek januári havidíjából 1000 forintot jóváír, melyet a következő számlán érvényesít – tudatta a cég az Economxszel.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, január 2-án kedden, nagyjából fél 12 körül az egész ország területén akadozni kezdett, vagy teljesen elérhetetlenné vált a Vodafone mobil- és internet hálózata, valamint a Telekom mobilhálózata és a tévés szolgáltatása.

A Vodafone Magyarország az eset után arról adott ki közleményt, hogy a kimaradást áramszünet okozta az egyik szerverközpontjukban, és a forgalom átirányításának ideje alatt a szolgáltatások az ország több pontján nem voltak elérhetőek. Azóta a hibát elhárították, így a mobilszolgáltatások ismét zavartalanul működnek.

A gazdasági portállal a Vodafone Magyarország azt közölte, hogy a Vodafone TV szolgáltatások helyreállítási ideje közel 24 órára nyúlt, amelynek oka Magyar Telekom Cloud & DataCenterben (Dataplex) bekövetkezett hirtelen áramkimaradás okozta, egymástól függetlenül jelentkező hibák feltárása és megoldása volt. Hozzátették,

az érintett ügyfeleket SMS-ben és számlalevelekben értesítik a kompenzáció részleteiről.

Nyitókép: Róka László / MTVA / Bizományosi

 

#Gazdaság#vodafone#összeomlás#akadozás#leállás#internetszolgáltató#mobilszolgáltatás#kárpótlás#kompenzáció

Címlapról ajánljuk