Gazdaság

A magyarok negyede nem tudna mit kezdeni egy hirtelen jövő százezres kiadással

rtl.hurtl.hu

2023. december 29. 12:32

A többség szerint legalább 250 ezer forintra van szükség a szűkös megélhetéshez.

A Telex az Egyensúly Intézet friss felmérésére hivatkozva azt írja, hogy a magyarok szerint személyenként havi nettó 250 ezer forintra van szükség a szűkös megélhetéshez. Az emberek véleménye szerint az átlagos szintű megélhetéshez személyenként havi nettó 350 ezer forintra, a gondtalan élethez pedig havi hatszázezer forintra van szükség.

A válaszadók 3 százalékának nem volt jövedelme, 47 százalékot tesznek ki azok, akik nettó 250 ezer forint alatti jövedelemből gazdálkodhatnak.

Ennek alapján a válaszadók csaknem fele nem tudja megteremteni a minimális megélhetéshez szükséges 250 ezer forintot. A válaszadók további 24 százaléka azt mondta, hogy havi nettó 250 ezer–350 ezer forint alatti összeget keres havonta, 3 százalék pedig 750 ezer forint fölöti keresettel rendelkezik.

Beszédes adat, hogy a válaszadók 25 százaléka nem volna képes szükség esetén kiadni 100 ezer forintot. 45 százalék erre a kérdésre azt válaszolta, hogy bár nagy gondot jelentene neki a kiadás, de valahogy meg tudná oldani saját erőből.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Gazdaság#megélhetés#pénz#felmérés#kiadás

Címlapról ajánljuk