Gazdaság

Tíz lottóötösnyi bónuszt ütheti a Ryanair-vezér markát

rtl.hurtl.hu

2023. december 18. 13:54

Egészen jó esélyekkel indul Michael O'Leary a 100 millió eurós bónuszért.

Hihetetlenül jól jár a Ryanair-vezér Michael O'Leary, hogy a cégének a részvényei rekordmagasságot értek el, mert így 100 millió eurós bónuszt kaphat. Ez forintra átszámolva 38,5 milliárd forint lehet, ami Európa-rekord – írja a 444.hu. Mivel az ötös lottó e heti várható főnyereménye 3,6 milliárd forint, kijelenthető, hogy O'Leary több mint tíz lottóötösnyi pénz várományosa.

Igaz, a Financial Times szerint ez nem azt jelenti, hogy átutalják neki ezt a pénzt, hanem az összeget részvényopció formájában kaphatja meg – vagyis kedvezményes áron vásárolhat részvényeket –, ha a Ryanair árfolyama 28 napig 21 eurónál magasabb marad. A Bloomberg a következő 1 évre átlagosan 24 eurós árfolyamot jósol, amivel teljesítheti a 100 milliós prémium feltételét.

Michael O'Leary Magyarországon is komoly ismeretségre tett szert, amikor a repülőjegyekre kivetett különadó miatt leidiótázta Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert. 

Az extraprofitadó bejelentése után egyébként a Ryanair vezére egymás után tette a magyar kormányt kritizáló kijelentéseket. Péládul a Dumb és Dumber – Dilibogyók című film két főszereplőjéhez hasonlította Nagy Márton és Gulyás Gergely minisztereket:


Nyitókép: Reuters/Evelyn Hockstein

 

#Gazdaság#ryanair#michael o'leary#bónusz#prémium

Címlapról ajánljuk