Gazdaság

Nem hat a másnaposság ellen a Regenera másnaposság elleni itala

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 9:43

Egészségi állapotot, közérzetet javító hatás nem volt igazolható, emiatt az ezekre utaló valamennyi üzenet jogsértőnek minősült.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Regenera revitalizáló és másnaposság elleni ital gyártója és forgalmazója, az SSHS Group Kft. és a Regenera Hungary Kft. 

alaptalanul állították a termék másnaposság elleni hatását, ezzel megtévesztették a fogyasztókat, 

emiatt a GVH a vállalkozásokat megfelelési program bevezetésére kötelezte, valamint megtiltotta a jogsértő kommunikáció további folytatását.

Az MTI-nek küldött pénteki közlemény szerint a GVH februárban indított vizsgálatot a Regenera másnaposság elleni ital gyártójával és forgalmazójával, az SSHS Group Kft.-vel és a Regenera Hungary Kft.-vel szemben. A vállalkozások egyebek mellett a közösségi médiában, a weboldalukon és országos televíziós csatornán népszerűsítették a Regenera terméket, annak másnaposság elleni hatását kiemelve. A cégek reklámjai kifejezetten azokat a fiatalokat szólították meg, akik aktív életet élnek, szórakoznak, fesztiválokon, bulikon vesznek részt, miközben tanulnak vagy dolgoznak is.

A GVH vizsgálata megállapította: egészségi állapotot, közérzetet javító hatás nem volt igazolható, emiatt az ezekre utaló valamennyi üzenet jogsértőnek minősült. A cégek állításai az élelmiszerekre irányadó ágazati szabályoknak sem feleltek meg.

A GVH versenytanácsa a döntésnél figyelembe vette, hogy a vállalkozások első alkalommal követtek el jogsértést és az eljárás során végig együttműködőek voltak, ezért a bírság kiszabása helyett figyelmeztetést adott. Emellett a nemzeti versenyhatóság kötelezte a cégeket, hogy alakítsák ki a versenyjogi előírásoknak való megfelelési programjukat és a jogsértés megelőzését biztosító saját belső eljárásrendjüket.

Nyitókép: Pixabay

#Gazdaság#gvh#regenera#másnaposság#büntetés

Címlapról ajánljuk