Gazdaság

Újabb toronyházak épülnek Budapesten, a Mészáros Lőrinc-féle gigabank lehet a megrendelő

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 12:58

A Mészáros-féle bankholding, az MBH júniusban jelentette be, hogy az Árpád-hídtól nem messze épít új székházat, amely több toronyházból áll majd. Most egy 90, egy 78 és egy 65 méter magas épületre adtak ki engedélyt.

Új projekt került be a nemzetgazdaságilag kiemelt ügyeket felsoroló rendeletbe, és bár a jogszabály nem nevezi meg, minden jel szerint a Mészáros-féle gigabank új székháza kapta meg kiemelt státuszt – vette észre a hvg.hu a Magyar Közlönyben megjelent rendeletet.

A jogszabályváltozás csak annyit említ, hogy a XIII. kerület 25801/6-os helyrajzi szám alatti „Bankszékház építésére irányuló beruházás” nevű projektről van szó. Ez a Róbert Károly körút és Váci út kereszteződése melletti Agora projekt, annak is az Agora Sky nevű alprojektje.

A Mészáros-féle bankholding, az MBH júniusban jelentette be, hogy ezen a területen, a Róbert Károly körút 23-ban építi az új székházát, amely több toronyházból áll majd. A területet egy külföldi befektetőtől veszi meg a holding.

A rendelet szerint 

a keleti torony 90 méteres, a középső torony 78 méter, a nyugati torony pedig 65 méteres lehet.

Az építmények között nem kell távolságot tartani, a beruházásnak nem feltétele új közlekedési csomópont létesítése és közútkezelői hozzájárulás megszerzése sem szükséges.

Összehasonlításképpen: az Erste-torony, a Duna Tower és az Agora Tower 60-65 méter között vannak, a Mol-torony 143 méter magas.

Nyitókép: Bodnár Boglárka/MTI

#Gazdaság#mészáros lőrinc#mbh#torony#székház

Címlapról ajánljuk