Gazdaság

Rajtaütésszerűen kivonult a versenyhivatal a Booking.com budapesti irodájába

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 13:50

Voltak, akiknek milliókkal tartoztak.

Rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot tartottak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) munkatársai a Booking.com budapesti irodájában – tudta meg az Index, amit a versenyhivatal meg is erősített.

Mint arról beszámoltunk, a Booking.com szállásfoglaló világcéggel kapcsolatban nem létező szálláshelyekről és ki nem fizetett pénzekről panaszkodtak sokan a közösségi médiában – Magyarországon is.

Voltak szállásadók, akiknek már milliókkal tartozott a cég. Az RTL Híradó kérdésére a Booking azt írta, a fennakadást nem várt technikai hibák okozták. Mint arról beszámoltunk, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közölte, hogy „gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a szálláshely-közvetítő cég magyar szálláshely-szolgáltatók felé fennálló tartós tartozásának vizsgálata ügyében”, a turisztikai ügynökség pedig jogsegélyszolgálatot indított az érintetteknek. 

Hétfőn és kedden a versenyhivatal szakemberei több helyszínre is kiszálltak előzetes értesítés nélkül, hogy adatokat gyűjtsenek az online szálláshely-szolgáltatási piac szereplőitől. Ennek során a GVH vizsgálói – több más helyszín mellett – kedden, illetve szerdán a Booking.com budapesti irodájába is kiszálltak, ahol jelenleg is zajlik az adatgyűjtés, értesült az Index.


Nyitókép: RTL

#Gazdaság#booking#gazdasági versenyhivatal#rajtaütés#ellenőrzés

Címlapról ajánljuk