Gazdaság

Ujhelyi István: a Booking már augusztusban elkezdi kifizetni magyar partnereit

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 13. 10:05

Ujhelyi István elárulta azt is, miért nem tudta kifizetni partnereit a Booking. 

Már augusztus 14-én, megkezdi a Booking.com a kifizetéseket, és a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott pénzeket – közölte Ujhelyi István. Az Európai Parlament képviselője az rtl.hu-nak elküldött nyílt levelében hozzátette, csütörtökre visszaáll a rendszeres és remélhetőleg hibamentes működés.

Ujhelyi elmondta, hogy az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként, valamint az ENSZ turisztikai világszervezetének uniós nagyköveteként tárgyalt a szállásközvetítő oldal felelős vezetőivel, és közlése szerint „ezek az egyeztetések is érdemben hozzájárultak” ahhoz, hogy a magyar cégek hozzájussanak pénzükhöz.

Ahogy arról a Híradó beszámolt, vannak cégek, amiknek milliókkal tartozik a Booking. Egy hete még azt mondták, hogy több szállásadót csak szeptemberben fizetnek ki.

Technikai hiba okozta a gondot

Ujhelyi elárulta azt is, miért nem tudta kifizetni partnereit a Booking. Az EP-képviselő közlése szerint „technikai felkészületlenség” állt a háttérben:

Egy több mint két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések, a korábbi informatikai rendszer a partnerhálózat ugrásszerű növekedését és a nyári szezon terheltségét már nem bírta, az új rendszert pedig még nem tudták megfelelően működésbe állítani.

Nyitókép: Híradó

 

#Gazdaság#booking#kifizetés#tartozás#szállás#szállásközvetítő

Címlapról ajánljuk