Gazdaság

Az árstop kivezetésének másnapján vásárlási limitet vezetett be több lánc is

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 14:38

Érintett a kristálycukor, a BL55-ös liszt és a csirkemell is.

Frissítünk! 

Szemlénk megjelenése után az Auchan közölte: „A volt árstopos élelmiszerek mennyiségi korlátozása nem egyedül az Auchannál fordul elő, ugyanígy járnak el más nagy élelmiszerláncok is. Az árstop megszűnésével a mennyiségi korlátozás – ahogy versenytársainknál – úgy nálunk sem került automatikusan kivezetésre, mert azt szeretnénk, ha ezek a kedvező árú alaptermékek továbbra is mindenki számára mindig elérhetőek maradnának.”

A volt hatósági áras termékek közül a kristálycukorból legfeljebb napi 2, a BL55-ös lisztből naponta 5, a csirkemellből naponta 3 kilogramm vásárolható meg az ártsop kivezetése után az Auchan-üzletekben – vette észre a hvg.hu.

A kormány az árstopok kivezetését követően nemcsak a kötelező akciózásról döntött, hanem arról is, hogy az egykori hatósági áras termékeket legfeljebb beszerzési áron értékesíthetik a boltok. A lap megjegyzi, a beszerzési árhoz való kötés nem számolta fel teljesen az árstop intézményét. Mint írják, az Auchan a felsoroltak mellett maximálisan vásárolható limitet határozott meg a

  • a házi sertéscomb, a csirke far-hát, csirkehát, csirkefar esetében (5 kg);
  • a csirkeszárnyvég esetében (12 kg);
  • az 2,8 százalékos UHT tejnél (6 liter);
  • valamint az étolaj esetében, aminél kiszerelésenként változó, 3x1 vagy 2x2 vagy 1x3 vagy 1x5 litert lehet megvásárolni.

Nyitókép: A kivilágított Auchan áruházlánc szigetszentmiklósi üzlete az Auchan-sziget, naplemente után. MTVA / Bizományosi: Faludi Imre

#Gazdaság#Auchan#árstop#vásárlás

Címlapról ajánljuk