Gazdaság

Újdonságok érkeznek az állami árfigyelő rendszerbe

rtl.hurtl.hu

2023. július 13. 11:14

Augusztusban jön a bevásárlólista és a hozzá tartozó kalkulátor, de a nyár végére már lesz pontosabb szűrési, keresési lehetőség is a rendszerben.

„A bevásárlólista és a hozzá kapcsolódó kalkulátor lesz az első újítás, ami a remények szerint már augusztus folyamán elérhető lesz” – jelentette be Horváth Bálint, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kommunikációs vezetője az InfoRádió műsorában.

A lap beszámolója szerint szerdán ülésezett az állami árfigyelő weboldal fejlesztésében együttműködő munkacsoport, amely után Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke arról beszélt, hogy a nyár végére már lesz pontosabb szűrési, keresési lehetőség is a rendszerben. Július 1-je óta az egyedi látogatók száma elérte a félmilliót az oldalon, és összesen 35 millió különböző interakciót hajtottak végre a másfél hét alatt.

2023. július elsején elindult az online árfigyelő rendszer, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szakmai támogatása mellett jött létre annak érdekében, hogy letörje a fogyasztói árakat és az Európa-rekorder inflációt.

Mint arról az RTL Híradó is beszámolt, a versenyhivatal szerint egymással versenyeznek az áruházláncok, és akár naponta is változtatják az áraikat, amióta bevezették az árfigyelőt. A hat legnagyobb áruházláncnak kötelező minden nap beküldeni az árait, de a GVH azt várja, hogy önkéntesen további üzletek is csatlakoznak majd.

Nyitókép: Az árusítótér ártájékoztató táblákkal az idén július elsején indult online árfigyelő rendszer kapcsán tartott sajtótájékoztató napján a budaörsi Tesco bevásárlóközpontban 2023. július 12-én. MTI/Lakatos Péter

#Gazdaság#állami#árfigyelő#újítás#gazdasági versenyhivatal

Címlapról ajánljuk