Gazdaság

Már három hete nincs Norbi Update nevű cég

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 21. 17:45

A Norbi Update Lowcarb Zrt. május 31-i hatállyal Free Group Kereskedelmi Zrt. néven működik. Erről Schobert Norbert és Rubint Réka közösen döntöttek, a többi 503 részvényes távollétében.

Újabb fordulat történt Schobert Norbert és Rubint Réka súlyos gondokkal küzdő cége ügyében, derült ki a Blikk szerdai cikkéből.

A lap birtokába cégjegyzéki iratok szerint a Norbi Update Lowcarb Zrt. nevet váltott, és Free Group Kereskedelmi Zrt. néven működik tovább.

A cégbíróságon június 21-én, szerdán jegyezték be – május 31-én hatállyal – az új nevet, amiről május 31-én döntött Schobert Norbert és Rubint Réka a cég részvényeseinek közgyűlésén.

A Blikk közgyűlési jegyzőkönyv alapján azt írja, hogy aznap a cégnek 505 részvényese volt, de csak a két főrészvényes, azaz Schobert Norbert és Rubint Réka volt személyesen jelen. Mivel a Schobert-házaspárnak együtt többségük van, így a közgyűlés határozatképes volt.

A névváltoztatás indoklása szerint „átszervezik a gazdasági tevékenységüket”, azonban a cég fő tevékenysége megmaradt, és vezetői, fő tulajdonosai sem változtak.

A Blikk szerette volna megkérdezni az éppen Horvátországban nyaraló Schobert Norbertet a névváltoztatásról, de üzenetben csak annyit válaszolt, hogy hagyják őt pihenni.

Mint arról korábban az rtl.hu is beszámolt, Schobert Norbert cégének 200 millió forint körüli tartozása van, amiben benne van a Gazdasági Versenyhivatal által kirótt büntetés is. Egy a céggel üzleti kapcsolatban lévő, szigetszentmiklósi székhelyű sütőipari cég jogi képviselője nemrég felszámolási kérelmet nyújtott be a vállalkozás ellen, mert fizetési felszólítását tartalmazó levelét nem tudták kézbesíteni.

Schobert Norbert erről azt mondta: az ő vállalkozása nincs üzleti kapcsolatban a céggel, egyik beszállítójuk állt kapcsolatban a felszámolást kérelmező vállalkozással.


Nyitókép: RTL

#Gazdaság#norbi update#schobert norbert#rubint réka#felszámolás#névváltoztatás

Címlapról ajánljuk