Bulvár

Schobert Norbert cégének 200 millió forint körüli tartozása van

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 10:48

Elárulta, adminisztratív hibák miatt nem adták le a tavalyi évről szóló jelentést, emiatt is megbüntették őket.

Az Indexnek adott interjút Schobert Norbert, a beszélgetésben pedig elárulta: a cégének nagyjából 200 millió forint körüli adóssága van. A hosszú interjúban szóba kerül Buda Cash-botrány, ami azért fontos, mert Schobert Norberték akkor vitték tőzsdére a Norbi Update Lowcarb céget.

Mit tehetek én a Buda Cash ügyeiről? Semmit! Mégis erkölcsileg és anyagilag lenullázott. Az összeomlás után a nulláról kellett felállnom

– mondta Schobert Norbert, aki szerint a médiavisszhangnak köszönhető a tőzsdei bukás.

Az ügy vége az lett, hogy a céget kivezette a tőzsdéről, 2016 óta pedig zrt.-ként működik. Az interjúban elmondta, hogy ebben az évben 102 millió forintos nyereséget ért el, viszont üzletileg vegyes eredményű éveket zártak. 2021-ben például már 135 millió forint veszteséggel üzemeltek.

Schobert elmondása szerint adminisztratív hibák miatt nem adták le május 31-ig a 2022-es éves beszámolóját, de a beszélgetésből kiderült, veszteséges volt a tavalyi évük is, a versenyhivatal 40+23 milliós büntetésével együtt pedig már 200 millió forint körüli mínusztkönyvelhettek el. Szerinte vissza lehetne hozni a cégét, de csak akkor, ha szabadon végezhetné a reklámtevékenységét, de úgy gondolja, hogy ilyen szigorú szabályozás mellett elvesztette a versenyelőnyét a nemzetközi konkurenciával szemben.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ugyanis korábban megbüntette a céget, mert Schoberték 95 százalékban szénhidrátmentesnek reklámozták a lisztet, amiből a Norbi Update kenyér készült. Ez a GVH szerint félrevezető volt, több millió forintra büntették őket, valamint ezután nem nevezhette szénhidrátmentesnek a termékét, hiszen nem volt az. A fitneszguru azzal védekezett, hogy fogalma sem volt róla, hogy aggályosak a kijelentései, hiszen „ő hozta be ezt a termékkategóriát először a magyar és az európai piacra, nem voltak minták előtte”.

Nyitókép: Fókusz

#Bulvár#schobert norbert#norbi update#gvh#gazdasági versenyhivatal#büntetés#adósság#200 millió

Címlapról ajánljuk