Bulvár

Pékségeknek beszállító cég kért felszámolást Schobert Norbi cége ellen

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 6:12

Az üzletember vitatja a tartozást.

200 millió forint körüli tartozása van Schobert Norbert cégének, a Norbi Update Lowcarb Zrt.-nek, ebben benne van a Gazdasági Versenyhivatal által kirótt büntetés is. A hivatal szerint Schobert cége több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat a termékek hatásaival, összetételével vagy a diéták eredményességével kapcsolatban. Erre úgy reagált, nem posztol többé az élelmiszerekről, főzéseiről, életmódtanácsairól.


Úgy tűnik, a történetnek még nincs vége. A Blikk birtokába jutott egy irat, amelyben egy, a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel üzleti kapcsolatban lévő, szigetszentmiklósi székhelyű cég jogi képviselője felszámolási kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának a vállalkozás ellen, mert még a „jelentős összegű” tartozásuk fizetési felszólítását tartalmazó levelét sem tudták kézbesíteni. A kérelmet egy, a pékségek számára különböző alapanyagokat gyártó, 12 éve alapított cég nevében adta be egy ügyvédi iroda. 

Tóth Levente, a Bank360 munkatársa a lapnak elmondta: ez egy kérelem, ebből nem következik automatikusan, hogy el is rendelik a felszámolást. Mindenesetre ilyet akkor nyújt be egy hitelező, ha már nagyon-nagyon nem akar fizetni az adós. 

Schobert Norbert a Blikknek azt mondta: a Norbi Update nincs üzleti kapcsolatban a céggel, a könyvelésben befogadott számlájuk nincs, éppen ezért fizetési felszólítás sem érkezhetett, a cégbíróságtól sem kaptak semmilyen iratot ebben az ügyben. Szavai szerint az egyik beszállítójuk állt kapcsolatban a felszámolást kérelmező vállalkozással.


Nyitókép: RTL

#Bulvár#schobert norbi#schobert norbert#update#felszámolás

Címlapról ajánljuk