Gazdaság

Bayer Zsolték értékteremtő cége nagyot szakított

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. június 1. 15:24

104 millió forint bevételből 89 millió forint adózott eredményt ért el az 1100ÉV Kft, ami értéket teremt.

Tavalyi beszámolója szerint meghaladta a százmillió forintot a Bayer Zsolt kormánypárti publicista többségi tulajdonában álló 1100ÉV Kft. bevétele. A cég – amelynek főtevékenysége film-, video-, televízióműsor-gyártás – 2021-ben még veszteséges volt, de tavaly kifejezetten sikeres évet zárt, hiszen 

a 104 millió forint bevételből 89 millió forint adózott eredményt ért el.

A nyereségből a tulajdonosok 25 millió forintot vettek ki osztalékként. Az eredménytartalék a beszámoló szerint negatív ugyan, de a cégnek van 50 millió forint lekötött tartaléka, illetve követelésként is nyilvántartanak 105 millió forintot. A cégnek nincs alkalmazottja, így bérköltsége sem keletkezett.

A hvg.hu írta meg márciusban, hogy az 1100ÉV Kft. januárban 40 millió forintot kapott támogatásként a Szerencsejáték Zrt-től. Az utóbbi időben ugyan az állami cég visszavett a szponzori tevékenységéből, de Bayer és mostohafia cége a legmagasabb összeget kapta a tavaly november és idén február közti időszakban. A kormány szerint azért, mert értékteremtő.

Bayer Zsolt a tüntető diákokról azt mondta, hogy hülye kis pöcsök, az ukrán elnök pedig csak annyira bátor, hogy zöld ruhában menjen a pápához. Olyan is előfordult, hogy mosdatlan, ápolatlan dán szörnyetegről, ratyi franciáról és dzsigoló digóról értekezett.

De arról is kifejtette véleményét, hogy

  • Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke egy demens vén hülye, ő és családja korrupt, ócska alakok gyülekezete,
  • Pankotai Lili slamje faszszopás,
  • Daniel Freund német EP-képviselő pedig aljas, hazug, nyomorult, becstelen német fasz.

Bayer Zsolt még 2016 augusztusában vette át a Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, az indoklás szerint számos nemzeti ügyben folytatott tényfeltáró írásaiért díjazták a Fidesz egyik alapítóját. A döntés ellen sokan tiltakoztak akkor, a jobboldali publicista ugyanis többször rasszista, uszító írásokat közölt. Összesen 111-en jelezték, hogy Bayer díjazása miatt visszaadják a saját lovagkeresztjüket, és bár Áder János köztársasági elnök hivatala elsőre nem volt hajlandó kiadni, hogy végül hányan küldték vissza az állami kitüntetést, egy bírósági ítélet nyomán 2017 májusában fény derült a valós adatra:


Nyitókép: Lázár János még Miniszterelnökséget vezető miniszterként átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsoltnak az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Gazdaság#bayer zsolt#1100év kft.#szerencsejáték zrt.#ma

Címlapról ajánljuk