Gazdaság

Félmillió forintot fizet a BKV azon dolgozóinak, aki odavisz egy új buszsofőrt a céghez

rtl.hurtl.hu

2023. május 26. 17:15

Fél évet kell minimum a cégnél dolgozni, hogy megkapja a bruttó 500 ezer forintot.

Toborzókampányt indít a BKV, bruttó 500-500 ezer forintot fizet a nyáron a céghez érkező autóbusz- és trolibuszvezetőknek és az őket ajánló BKV-s kollégáknak is – közölte a tömegközlekedési vállalat pénteken.

A közlemény szerint június 1. és augusztus 31. közötti kampányban a kifizetés feltétele, hogy mind az új kollégának, mind az őt ajánlónak 6 hónap múlva is a BKV-nál kell dolgozniuk főállásban.

A BKV-nál jelenleg 2000 autóbuszvezető és 280 trolibuszvezető dolgozik, átlagos bruttó keresetük 730 ezer forint. A cég nem csak friss munkaerőt keres, hanem a szakmában dolgozó sofőröket is arra biztatja, hogy menjenek hozzájuk dolgozni.

„Természetesen jelentkezhet az is, akinek még nincs (a buszvezetéshez szükséges) D kategóriás jogosítványa. Nekik is jár extra juttatás: a BKV folyamatosan indítja képzéseit a C kategóriával rendelkező jelentkezőknek, akik a tanfolyam ideje alatt is munkatársak lesznek és a munkabér mellett sikeres vizsgánként (összesen 4 alkalommal) bruttó 150 ezer forint bónuszt is kapnak. Járművezetői állásra B kategóriás jogosítvánnyal is lehet jelentkezni, a képzésben ugyancsak partner lesz a BKV” – írják.

Nyitókép: BKV-s járművek. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László.

#Gazdaság#bkv#budapest#toborzás#busz#sofőr#troli#vezető#bónusz

Címlapról ajánljuk