Gazdaság

Kirúgták az MVM vezetésének nagy részét, miután átvilágították a céget

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 15:08

Több vezérigazgató-helyettesnek is mennie kell az állami cégtől. Azzal indokolják a menesztéseket, hogy egyszerűbb és átláthatóbb lesz a jövőben az MVM vezetése.

Egész héten kirúgások zajlottak az MVM-nél – írja a Telex. A cég friss vezérigazgatója, Mátrai Károly a helyén maradt, illetve a korábbi vezérigazgató-helyettesek közül egy, Fazekas László gazdasági vezérigazgató-helyettes is.

A lap szerint ugyanakkor az összes többi vezérigazgató-helyettes megkapta kedden a felmondását.

Az MVM-et nemrég világították át és ennek az eredménye indította el a kirúgási lavinát. Ugyanakkor a Telex szerint nem korrupciós ügyekre bukkantak, hanem az egyes egységek között nem volt meg az egység, mindegyik a saját érdeke szerint működött.

A lap úgy tudja, hogy az energetikai szakmában elismert neveknek kell távozniuk és nem csak a vezetői szinten, hanem az alatt is várhatóak kirúgások. Az MVM azzal indokolta a felmondásokat, hogy „az MVM Zrt. szervezete egyszerűbb és átláthatóbb lesz, ami hozzájárul a Csoport versenyképességének javításához”. A cég május 8-át jelölte meg dátumként, amikor átalakítják az MVM vezetését.

#Gazdaság#mvm#kirúgás#felmondás#vezetők#átvilágítás

Címlapról ajánljuk