Gazdaság

Ez már tényleg komoly összeg: tömegek járnak át lottózni Magyarországra a 4,5 milliárdos nyereményért

rtl.hurtl.hu

2023. április 27. 19:20

Ukrajnából, Szerbiából és Romániából sokan járnak át abban a reményben, hogy megütik a főnyereményt.

Beindult a lottóturizmus a 26 hete halmozódó ötöslottó főnyeremény miatt – közölte a Szerencsejáték Zrt.

A több mint 4,5 milliárd forintos főnyeremény miatt már a határon túlról is járnak át játékosok. A cég szerint az eltelt félévben több mint 30 százalékkal nőtt a lottózási kedv, és nem csak többen, hanem többet is játszanak, a halmozódás első hetéhez viszonyítva mintegy 50 százalékkal több alapjáték vesz részt a sorsoláson.

Az egyik szegedi értékesítőhely beszámolója szerint a külföldi vásárlók száma hétvégéhez közeledve megemelkedik, az ötöslottó szelvények mellett jellemzően sorsjegyet vesznek, valamint Eurojackpotot töltenek ki. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határhoz közeli lottózóinak beszámolója szerint 3 milliárd forintos halmozódásnál láthatóan élénkül a határon túli szerencsevadászok játékkedve, Hajdú-Bihar megyében viszont már 2 milliárd forintos jackpotnál is többen ikszelnek. Ezzel szemben Nógrád megyében stagnál a külföldi vásárlók száma – írják a közleményben..

Bár az ötöslottó történetében a legtöbbször kihúzott számok között találjuk az 1-est és 29-est, a mostani halmozódás során egyszer sem jött ki nyerőszámként, ahogy a szerencsével társított 7-es szám se. A 26 telitalálat mentes hét alatt azonban továbbra is vezet a 32-es szám, amelyet már hatszor is kisorsoltak.

Nyitókép: Lottószelvényt tölt ki egy férfi a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten. Fotó: MTI/Mónus Márton.

#Gazdaság#lottó#ötöslottó#főnyeremény#határ#turizmus#lottoturizmus

Címlapról ajánljuk