Gazdaság

Megszabadulna a főváros a Buda egyik legszebb részén éktelenkedő szellemhoteltől

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 21:11

Karácsony Gergelyék a Rác Hotel eladásából származó bevételeket a Rác Fürdő újranyitására fordítanák, de egyelőre nem tudni, sikerül-e elpasszolni az ingatlant. 

A főváros vezetése eladásra és bérbeadásra is kínálhatja a Rác Hotelt, a bevételekből pedig újranyithatják a szebb napokat is megélt Rác Fürdőt – vette észre a hvg.hu.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) ingatlanhirdetései közé nemrégiben felkerült a Rác Hotel, ami a lap szerint meglepő hír, ugyanis a városvezetés mostanáig inkább a bérbeadást részesítette előnyben. Tény, jelenleg az egyik pályázat a hosszú távú bérbeadásra és üzemeltetésre lett kiírva, a másik viszont a hotel eladására vonatkozik.

A főváros minimum 4 milliárd forint plusz áfáért hirdeti a Rác Hotelt.

A hotelhez egy 3,4 ezer négyzetméteres területrész is jár, a földhasználati díjakból legalább évi 66,4 millió forint plusz áfa bevételt várnak. Mint kiderült, a főváros a befolyó összegeket a Rác Fürdő újranyitására fordítaná. 

A lap viszont megjegyzi, hogy a hányatott sorsú fürdő jövője bizonytalan: egyelőre nem tudni, hogyan végződik a pályázat, illetve egyáltalán lesz-e elég bevétel az újranyitáshoz.

Ha nem sikerül elpasszolni vagy bérbe adni, akkor a rekonstrukció is csúszni fog.

Budapest a városvezetés szerint nyárra a csőd szélére juthat, amennyiben a 25 milliárd forintos hitelkeretük alá zuhannak, és megugranak a kiadásaik. A lap szerint ugyanakkor nem az ingatlaneladások fogják megmenteni a költségvetést, mivel ezeket eddig sem tudták továbbadni.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Gazdaság#budapest#városvezetés#ingatlan#eladás#bérbeadás#hotel#fürdő

Címlapról ajánljuk