Gazdaság

„A Malévval is milyen kiváló munkát végeztek” – a kormány reptérvásárlási tervein gúnyolódik a Ryanair vezére

rtl.hurtl.hu

2023. április 6. 20:16

Michael O'Leary szerint a kormányok rossz gazdái a repülőtereknek és a légitársaságoknak. Az extraprofitadó eltörlése esetére több millió utast ígért Magyarországnak.

„A kormányok nagyon rossz tulajdonosai a reptereknek és a légitársaságoknak. Láthatjátok, hogy a Malévval is milyen kiváló munkát végeztek” – mondta Michael O'Leary a Forbesnak arról, hogy a magyar kormány meg akarja venni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret.

A hvg.hu szemléje szerint a Ryanair vezérigazgatója úgy vélte, az állam azért nem jó tulajdonos, mert a szakszervezetek könnyen sarokba szorítják, és hosszútávú beruházások helyett rövidtávú szavazatszerzéshez igazítja a döntéseit.

Az extrapforitadó is szóba került, O'Leary szerint rossz stratégia a belépési ponton megadóztatni a turistákat, mert akkor máshova fognak menni. A Ryanairről azt mondta, jelenleg inkább Ausztriába és Szlovákiába viszik a kapacitásaikat, ahol nem adóztatják őket.

Ugyanakkor azt is hozzátette, ha eltörlik az adókat, akár öt-hatmillió új utast is tudnának egy évben Magyarországra hozni.

Nyitókép: Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart Brüsszelben 2021. július 1-jén. Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq.

#Gazdaság#ryanair#michael o'leary#extraprofitadó#liszt ferenc nemzetközi repülőtér#malév

Címlapról ajánljuk