Gazdaság

Késnek az otthonfelújítási program kifizetései

rtl.hurtl.hu

2023. április 6. 11:44

Több mint 100 ezer új igénylés érkezett decemberben, az Államkincstár most próbálja behozni a lemaradást. 

Decemberben több mint 100 ezer új igénylés érkezett az otthonfelújítási támogatásokra. Sok kérelmezőnek 3-4 hónapja nem érkezett meg az átutalás, miközben az ügyintézési határidő legfeljebb 60 napos – értesült az ATV Híradó.

A program keretében a kormány a költségek feléig, legfeljebb 3 millió forintig fizeti ki a családok lakásfelújítását. Bár a program december 31-én zárult, a kért dokumentumokat sokan nem tudták időben beadni, a Magyar Államkincstárnál pedig addigra már közigazgatási szünet volt.

Összesen mintegy 300 ezren akartak élni a támogatással.

Molnár-Simon Tímea, Pénzügyi Mentorok Kft. tulajdonosa az ATV Híradónak elmondta, hogy általában nem megyei szinten bírálják el az ingatlanokat, hanem „az ország különböző helyére osztják ezt ki”. Így történhetett meg, hogy a kérelmezők nem kaptak érdemi választ az Államkincstártól.

Több mint 100 ezer új igénylés érkezett decemberben.

– közölte az Államkincstár.

Hozzátették, most megnövelt kapacitással dolgoznak, a kifizetések pedig folyamatosak. Tóth Levente, a Bank360 vezető szerkesztője ugyanakkor nem tartja elképzelhetőnek, hogy az állam a történtek miatt kamatot fizetne.

Nyitókép: Pexels.com

#Gazdaság#otthonfelújítási támogatás#államkincstár#program#átutalás#késés

Címlapról ajánljuk