Gazdaság

Tiborcz István: Nem utasíthatom a cégeim vezetőit, hogy ne induljanak állami közbeszerzéseken

rtl.hurtl.hu

2023. március 24. 19:12

A miniszterelnök veje szerint árat kell emelni az ötcsillagos szállodákban, az fogja végül idevonzani a gazdag turistákat.

Áremelést sürget az ötcsillagos szállodákban Tiborcz István, mert szerinte ez szükséges ahhoz, hogy felzárkózzanak a nyugati árakhoz, és tükrözzék azt a minőséget, amelyet az új fejlesztések képviselnek – derült ki a miniszterelnök vejével készült interjúból, ami a Budapest Business Journalban jelent meg és a hvg.hu szemlézte. 

Tiborcz szerint, ha megtörténne az áremelés, akkor a kereskedelmi szegmensnek is alkalmazkodnia kell majd a turisztikai szolgáltatók emelkedő színvonalához.

A BDPST Group tulajdonosa és vezetője arról is beszélt, szerinte nem jó, hogy „csak azért jönnek ide az emberek, mert Budapestet olcsó úti célnak gondolják”. Úgy véli, ez az oka, hogy a gazdagabb turisták jelenleg inkább Bécsben költik a pénzüket, mert ott találnak luxusüzleteket.

Az interjúban felvetődött az állami pénzek jelenléte a befektetéseiben. Tiborcz erre azt mondta, erről nem ő dönt, a tulajdonában álló cégeknek független menedzsmentje van, és nem utasíthatja őket, hogy pályázzanak vagy ne pályázzanak valamilyen tenderre.

Nyitókép: Orbán Viktor / Facebook

#Gazdaság#tiborcz istván#turizmus#ötcsillagos szálloda#hotel#közbeszerzés#tender

Címlapról ajánljuk