Gazdaság

Diszkriminatívnak találták Romániában az önkiszolgáló kasszákat

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 17:23

A fogyasztóvédelmi hatóság elnöke szerint nincsenek tekintettel azokra, akik nem tudják egyedül kezelni ezeket az eszközöket.

Diszkriminatív a román fogyasztóvédelmi hatóság elnöke szerint az önkiszolgáló kasszák bevezetése a szupermarketekben, mert nincsenek tekintettel azokra, akik nem rendelkeznek az ezek működtetéséhez szükséges készségekkel – írja az Agerpres hírügynökség.

Horia Constantinescu a fogyasztóvédelmi világnap alkalmából szervezett konferencián kifejtette: szerinte az önkiszolgáló pénztárgépek üzembe helyezésekor figyelembe kellett volna venni azoknak a főleg idősebb vásárlóknak az érdekeit, akik nem tudják egyedül kezelni ezeket az eszközöket, így hátrányos megkülönböztetés éri őket. Hozzátette ugyanakkor, hogy az áruházláncok biztosították a hatóságot: valamennyi önkiszolgáló kasszánál segíti a személyzet a vásárlókat a fizetésben.

Mint arról decemberben írtunk, Budapesten is nagy felzúdulást keltettek az önkiszolgáló kasszák: a Lövölde téri Lidl-ben még az önkormányzat is közbenjárt, hogy hagyományos kasszáknál fizethessenek az idősek.

Nyitókép (illusztráció): Frank Hammerschmidt/picture alliance via Getty Images

#Gazdaság#románia#diszkrimináció#fogyasztóvédelem#önkiszolgáló kassza

Címlapról ajánljuk