Gazdaság

Jó biznisz a hígtrágya, a fél NER ott topog a vevőjelöltek között

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 6:00

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségei is belevághat a biogázbizniszbe.

Eladó a szarvasi biogázerőmű, amelyben állattenyésztésből származó trágyából, hulladékokból állítanak elő áramot – derült ki a Telex cikkéből. A tulajdonos egy német cég, a müncheni BayWa AG, akik úgy döntöttek, kiszállnak az iparágból és a magyar érdekeltségük, az Aufwind Schmack Kft. az utolsó amit eladnának.

Vevőből nincs kevés, a portál szerint egyszerre csapna le az erőműre Mészáros Lőrinc és a Talentis-csoport, amely a Gallicoop tulajdonosa (amelynek Szarvason van pulykafeldolgozója), az immár a Molt, Jellinek Dánielt és Tiborcz Istvánt is maga mögött tudó Alteo, vagy az éppen országos hulladékkoncessziót szervező Mol akár külön is, de még akár Oszkó Péter, vagy Andrej Babis érdekeltsége is érdeklődhet.

A Telex szerint más nemzetközi érdeklődők is vannak, így a cseh CEZ, vagy a francia Veolia. Az erőmű egyébként 18-20 ezer lakos teljes energiaellátására képes, korábban nem volt nagy biznisz, de tavaly az ágazat már jó évet zárt.

Nyitókép: Ülepítő medencék a városi tulajdonú Biogas-Miskolc Kft. új üzemének területén. Fotó: MTI/Vajda János.

#Gazdaság#biogáz#erőmű#szarvas#Aufwind Schmack Kft.#alteo#talentis-csoport#mészáros lőrinc#jellinek dániel#tiborcz istván

Címlapról ajánljuk