Gazdaság

Újabb 17,5 milliárd forintot ad a kormány Debrecennek

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 17:39

Azt is jóváhagyták, hogy konténerváros és munkásszálló épüljön a tervezett akkugyár ipari parkjában.

Újabb 17,5 milliárd forintot ad a kormány Debrecennek annak érdekében, hogy a város tovább bővíthesse ipari parkjait a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. közreműködésével – írta a Népszava kedden késő este megjelent Magyar Közlöny alapján. 

A kormány további döntéseket is hozott:

  • Határozattal sorolt át beruházási célterületté olyan debreceni és mikepércsi földterületeket, amelyek az épülő kínai akkumulátorgyár térségében találhatók.
  • Egy rendeletmódosítással kivont a debreceni Déli Gazdasági Övezet területéről egy egybefüggő, 18,5 hektáros részt, így az a jövőben mezőgazdasági célú földként funkcionálhat. 
  • A közlönyben megjelentek szerint új helyrajzi számok beemelésével megteremtették egy csapadékvíz-késleltető tározó megvalósításának lehetőségét a 47-es számú főút keleti oldalán. 
  • Egy másik, most megjelent kormányhatározat pedig lehetővé teszi, hogy a debreceni repülőtér és az úgynevezett Tégláskert városrész között munkásszálló épülhessen, illetve hogy az ipari parkban ideiglenes konténervárosokat is kialakíthassanak.

Nyitókép: A drónnal készített képen talajelőkészítő munkálatokat végeznek a leendő CATL akkumulátorgyár területén a Déli Ipari Parkban Debrecen közelében február 23-án. A valaha volt legnagyobb, mintegy 3000 milliárd forint összértékű magyarországi beruházás keretében a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) közvetlenül 9000 új munkahelyet hoz létre Debrecenben – Czeglédi Zsolt/MTI

#Gazdaság#akkugyár#debrecen#beruházás#kormány

Címlapról ajánljuk