Gazdaság

Sorosék belenyúltak a tutiba a Teslával

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 9:46

Soros alapja eladta az Amazon-részvényei több mint felét.

Alaposan átalakították a tavalyi utolsó negyedévben a Soros Fund Management portfólióját. A 4,4 milliárd dolláros (átváltva nagyjából 1550 milliárd forintos) alapban nőtt a Tesla aránya, biotechrészvényeket más biotechrészvényekre cseréltek, és van egy új kedvence is a magyar származású milliárdosnak – derül ki a Portfolio előfizetéssel olvasható összeállításából, amelyet a Telex szemlézett. 

Soros alapja eladta az Amazon-részvényei több mint felét, 901 millió darabjuk maradt, ez 54 százalékkal kevesebb a korábbinál. A biotechnológiával foglalkozó Biohaven-részvényeiket egytől egyig eladták, helyettük bevásároltak egy másik biotechcég, a Horizon Therapeutics papírjaiból: abból már 325,3 millió dollárnyi részvényük van.

Az elektromos furgonokkal és pickupokkal foglalkozó, tavaly a Mercedesszel összeállt Rivianban kevesebb mint felére csökkentették az érdekeltségüket. Ezzel párhuzamosan bevásároltak a múlt év végén eléggé alulértékelt Tesla részvényeiből. A Portfolio szerint 242 399 Tesla-részvényt vásároltak, ami közel 270 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest, így az alap teljes állománya 332 046 Tesla-részvényre emelkedett. A lap szerint a Tesla részvényei „idén már 70 százalékos pluszban vannak, a január 8-i 101,8 dolláros mélyponthoz képest pedig már több mint kétszeresére emelkedett a vállalat részvényeinek jegyzése”.

Nyitókép: Jason Alden / Bloomberg via Getty Images

#Gazdaság#soros györgy#amazon#tesla#részvény#biotechnológia

Címlapról ajánljuk