Gazdaság

Nem tudott leszállni a tomboló szélvihar miatt Magyarországon a müncheni járat

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 20:07

Budapesten és Debrecenben sem tudott leszállni a gép, így visszatért Németországba.

Nem tudott leszállni a Lufthansa München-Debrecen járata az időjárásviszonyok miatt, ezért visszafordult Németországba – írja a Blikk.

A pénteken érkezett havazás mellé olykor viharos szél is társul, ezek ráadásul szombat éjfélig várhatóan velünk maradnak. A Blikk egykori munkatársa, Weisz György a Lufthansa-járaton ült, ő számolt be arról, hogy a debreceni repülőtéren a szélvihar miatt nem sikerült letennie a pilótának a gépet. Ezután Budapestet vették célba, de ott nem tudták vállalni a leszállást, ezért visszafordultak Münchenbe.

A lapnak az újságíró azt mondta, semmilyen tájékoztatást nem kaptak. „Annyit segítettek, hogy este fél 9-kor indul egy nagyobb gép Münchenből Budapestre, arra pedig sikerült helyet foglalni. [...] Adtak egy papírt, ha számlát szerzek taxiról, akkor talán elszámolják, illetve adtak egy vouchert annak aki kért, hogy 15 euróért ehetsz ihatsz még egy órát”. 

A Lufthansa német légitársaság egyik Boeing 747 típusú utasszállító repülőgépe emelkedik a levegőbe a Frankfurti Nemzetközi Repülőtéren 2022. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek.

#Gazdaság#lufthansa#repülőgép#járat#debrecen#münchen#budapest

Címlapról ajánljuk