Gazdaság

Hiába fizetné ki két posta nyitását a pécsi önkormányzat, a Magyar Posta nem kér belőle

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 15:59

Két posta üzemeltetését is kifizette volna a város, a posta azonban csak egy nyitást „támogat”.

Hiába vállalná két postahivatal újranyitásának és üzemeltetésének teljes költségét Pécs, a Magyar Posta Zrt. csak egyet nyit újra ilyen feltételekkel – közölte a pécsi önkormányzat kedden.

A posta még október végén jelentette be, hogy költségcsökkentés érdekében bezár 366 fiókot országszerte. A lépést a „háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválsággal” magyarázták. Összesen 9 pécsi postafiók bezárásáról döntöttek.

A pécsi önkormányzat azonban tárgyalásokat kezdett négy posta újranyitásáról. Az állami szolgáltató illetékes vezetője jelezte, ha az önkormányzat vállalja a működtetési költségek felét, akkor hajlandók két postát újranyitni. Ebben a konstrukcióban a Puskin téri és az Illyés Gyula utcai, vagyis a gyárvárosi és a rózsadombi hivatal nyithat újra. A 18 hónapos üzemeltetés költségeinek fele a két posta esetében összesen mintegy 71 millió forint, ennyit vállalt magára az önkormányzat.

Másik két további postahivatal újranyitását is felajánlotta a város a Magyar Posta Zrt.-nek azzal, hogy azok 18 hónapig tartó működtetésének teljes költségét átvállalja – írják a közleményben.

Az önkormányzat a Feketegyémánt téri és a hirdi posta újranyitását javasolta. Az állami szolgáltató azonban válaszában jelezte, a két hivatal közül csak az egyiknek az újranyitását tudja elfogadni, így a hirdit fogják megnyitni.

Ennek a másfél évig tartó működtetése több mint 10 millió forintba fog kerülni az önkormányzatnak.

Nyitókép: A Feketegyémánt téri posta Fotó: Google Street View.

#Gazdaság#posta#magyar posta zrt.#pécs#önkormányzat#nyitás

Címlapról ajánljuk