Gazdaság

Újranyitnak két pécsi postát is, az önkormányzat súlyos tízmilliókat fizet érte

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 14:08

Összesen négy postát indítana újra a bezárt kilencből a pécsi önkormányzat. Kettőről már sikerült megegyezni, két másikkal kapcsolatban a választ várják. Mindez a városnak összesen több mint 100 millió forintjába kerülhet.

Újraindulhat két pécsi posta is az önkormányzat kezdeményezésére, illetve a város pénzéből – derült ki a pécsi önkormányzat szerdai közleményéből.

A postával kötött szerződés alapján a Puskin téri és a rózsadombi hivatal indulhat újra 18 hónapra, az önkormányzat a működési költségek felét fizeti ki. Ez a két hivatal esetében összesen csaknem 71 millió forintos kiadást jelent a városnak – olvasható a közleményben.

A Feketegyémánt téri és a hirdi postát is újranyitnák másfél évre, erre is tettek ajánlatot. Ebben az esetben a működtetés teljes költségét a pécsi önkormányzat vállalná magára, ami összesen 36,5 millió forintot jelent. Választ egyelőre még nem kaptak a kezdeményezésre.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere azt mondta, hogy a postahivatalok működtetése az állami cég feladata, ám ha már úgy alakult, hogy ebben is szerepet kell vállalniuk, arra törekednek, hogy az állami tulajdonú szolgáltató cég lépése a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza a pécsiek hétköznapjaiban.

Október végén jelentette be a Magyar Posta Zrt., hogy költségcsökkentés érdekében bezár 366 fiókot országszerte. A lépést a „háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválsággal” magyarázták. Összesen 9 pécsi postafiók bezárásáról döntöttek, ebből nyit újra kettő biztosan.

Nyitókép: a rózsadombi posta Pécsen. Fotó: Google Street View.

#Gazdaság#magyar posta#posta#bezárás#újranyitás#pécs#Péterffy Attila

Címlapról ajánljuk