Gazdaság

Karácsony előtt egy héttel komoly mennyiségi korlátozást vezetett be az Aldi az árstopos termékeknél

rtl.hurtl.hu

2022. december 17. 16:18

Egy ember egy liter tejet, egy kiló krumplit, egy kiló cukrot, egy doboz tojást és egy kiló csirkét vehet. 

Karácsony előtt egy héttel arra kényszerült az Aldi, hogy korlátozza árstopos termékeinek megvásárolható mennyiségét, vette észre a Portfolio.

A közösségi médiában bukkant fel egy fotó, amely szerint szombattól egy vásárló csak egy darabot / egy tálcát / egy litert vehet az árstopos termékekből. 

Hogy minden üzletre érvényese-e, miért és mettől meddig tart a korlátozás, arról a cég azt írta a lapnak, hogy szeretnék biztosítani, hogy minden fogyasztó hozzájusson a hatósági áras termékekhez. 

Az utóbbi időben az áruházlánc kiemelt érdeklődést tapasztalt az árstop hatálya alá tartozó árucikkek iránt, ezért a személyenként megvásárolható mennyiséget 2022.12.17-től az az alábbiak szerint határozta meg:

étolajból maximum 1 liter, tejből maximum 1 liter, csirke farhátból maximum 1 tálca, kristálycukorból maximum 1 kg, csirkemellből maximum 1 tálca, vagy 1 csomag, sertéscombból maximum 1 tálca, vagy 1 csomag, lisztből is maximum 1 kg, burgonyából legfeljebb 1 kg, vagy 1 csomag, tojásból 1 doboz vagy 1 tálca vásárolható meg személyenként. A mennyiségi korlátozás minden magyarországi Aldi üzletben egyformán érvényes. 

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Gazdaság#árstop#ársapka#aldi#korlátozás#termékek#megvásárolható mennyiség#élelmiszer-ársapka

Címlapról ajánljuk