Gazdaság

Elrendelték a Dunaferr felszámolását

rtl.hurtl.hu

2022. december 15. 13:06

Orbán Viktor egy napja írta alá a lex Dunaferrt.

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.  felszámolását, és döntött az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről, írja az MTI.

Mint arról beszámoltunk, egy szerdán életbe lépett rendelettel több ponton is módosította a kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvényt, az új szabályozást (bár név szerint nem szerepel benne) feltehetően a Dunaferre szabták.

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint ha a cégbíróság hivatalból tudomást szerez arról, hogy egy cég több mint négyszáz napja nem tett eleget a számviteli törvény szerinti éves beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének, és az utolsó letétbe helyezett éves beszámolója szerinti értékesítésének nettó árbevétele eléri vagy meghaladja a tízmilliárd forintot,a cégbíróság 3 munkanapon belül kezdeményezi a cég ellen felszámolási eljárás megindítását. A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye.

A Portfolio információi szerint az állam nem akarja hosszú távon tulajdonba venni a vasművet, hanem így készíti elő, hogy minél előbb eladhassák azt egy nemzetközi szereplőnek. A lap úgy tudja, a múlt héten a Vasmű téren tettek látogatást a Liberty Steel emberei, ami azt valószínűsíti, hogy ez a cég lehetne a kiszemelt vevő.

Nyitókép : az ISD Dunaferr Zrt. dunaújvárosi üzeme 2016. augusztus 2-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI

#Gazdaság#dunaferr#felszámolás

Címlapról ajánljuk