Óriásit zuhant egy eddig luxusnak számító, szuper egészséges gyümölcs áraNagyon jó volt a termés, a kereslet pedig inkább visszaesett.
Gazdaság

Óriásit zuhant egy eddig luxusnak számító, szuper egészséges gyümölcs ára

rtl.hurtl.hu

2022. december 1. 11:03

Nagyon jó volt a termés, a kereslet pedig inkább visszaesett.

„Itt az avokádókánaán, mindennek szárnyal az ára, az avokádónak zuhan, valósággal utánad vágják” – áll a Vakmajom Facebook-oldal posztjában.

Fényképes bizonyíték is van:


A magyarázat minderre az, hogy globálisan nagyon jó volt a termés, túlkínálat van, a kereslet pedig inkább visszaesett. Kiesett az orosz piac, Kínában pedig most inkább a lezárások miatti problémák jellemzők.

Ausztrál termelők már annyi fát ültettek az elmúlt években, hogy belefulladnak a hipsztergyöngye gyümölcsbe, kínjukban egyre újabb recepteket fedeznek fel, sőt, osztogatják

– írja a poszt szerzője, aki szerint legalább 50 százalékot estek a globális árak. Hozzáteszi: ami a termelőknek összeomlás, igazi paradicsom a fogyasztóknak. Működik a piac, a verseny, ami mindig árletörő hatású, írja.

Mellékelte a CNN november eleji cikkét is, amely szerint az avokádó túlkínálata a nagykereskedelmi árak csökkenését idézte elő, ami a bolti árakat is lejjebb nyomta.

Nyitókép: Pixabay

#Gazdaság#avokádó#ár#olcsó#kereslet#kínálat

Címlapról ajánljuk