Gazdaság

Hongkongi közreműködéssel játsszák ki a szankciókat a nyugati termékekre vágyó oroszok

rtl.hurtl.hu

2022. november 30. 19:44

Így is sokat kell várniuk a megrendelt árura.

Keddtől internetes rendeléssel ismét hozzájuthatnak az oroszok olyan nemzetközi márkák termékeihez, mint a Nike, a Zara vagy a H&M – közölte az orosz posta.

A nyugati árukat közvetlenül a cégek honlapján rendelhetik meg, és orosz bankkártyával is fizethetnek értük – ebben az esetben az orosz posta hongkongi partnere, a Post Global vásárolja meg a termékeket külön díjazás fejében, megkerülve ezzel az orosz bankokra kirótt nyugati szankciókat. A megvásárolt árut a Post Global amerikai vagy németországi raktáraiban tárolják akár három hónapig, majd Oroszországba szállítják és heteken belül kézbesítik „a legtávolabbi területekre is”.

A Post Global honlapján azzal kecsegteti az orosz vásárlókat, hogy termékek milliói, márkák százezrei várják őket Amerika és Európa legnépszerűbb webáruházaiban. Kozmetikumok, Lego-készletek és iPhone-ok mellett autóalkatrészeket is vásárolhatnak.

A háború kezdete óta nyugati cégek százai szüntették meg vagy korlátozták oroszországi tevékenységüket, a pénzügyi és kereskedelmi szankciók pedig megnehezítették, gyakran el is lehetetlenítették, hogy az orosz vásárlók bizonyos termékekhez hozzájussanak – írta a Politico.

Nyitókép (illusztráció): Konstantin Zavrazhin/Getty Images

#Gazdaság#oroszország#szankciók#hongkong

Címlapról ajánljuk