Gazdaság

A Ryanair vezére nem foglalkozik Greta Thunberggel, sem más környezetvédőkkel

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 15:23

Michael O’Leary szerint a közúti közlekedés károsanyag-kibocsátása sokkal nagyobb, mint a légi közlekedésé, arról mégse gondolja senki, hogy fel lehetne számolni.

Nem nagyon foglalkozik Greta Thunberggel és más környezetvédőkkel a Ryanair vezérigazgatója. Michael O’Leary a Telegraphnak azt mondta: azok, akik bűntudatot próbálnak kelteni a repülővel utazó emberekben, azt a tévképzetet keltik, hogy a légi közlekedést lehet más közlekedési módokkal pótolni.

O’Leary a légiközlekedést a közúti közlekedéssel állította szembe, mondván, előbbi az európai szén-dioxid-kibocsátás 2 százalékáért, utóbbi 27 százalékáért felel, mégsem gondolja senki, hogy felszámolhatnánk a közúti közlekedést. Ha pedig valaki egy szigeten él, mint a britek vagy az írek, vagy valahol Európa perifériáján, a légi közlekedésről sem tud lemondani – mondta a Ryanair-vezér.

A légitársaság tervezi, hogy befektet fenntartható repülőgép-üzemanyag gyártásába, amit egyebek mellett használt sütőolajból és háztartási hulladékból állítanak elő, de Michael O’Leary szerint nem kell évtizedeket várni nagy technológiai áttörésekre: szerinte a légi közlekedésben az állami monopóliumok eltörlése és a szabadpiaci verseny erősítése 20 százalékkal csökkentené az üzemanyag-felhasználást.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Gazdaság#ryanair#légiközlekedés#michael o'leary#greta thunberg#környezetvédelem#repülés

Címlapról ajánljuk