Gazdaság

Egyenesen a boltba ment a zálogházból a nyugdíjas nő, aki bevásárolni sem tud kölcsön nélkül

rtl.hurtl.hu

2022. október 30. 15:47

„Havi 93 ezer forint, ennyi a nyugdíjam. Ön szerint mire elég?” – tette fel a kérdést a nő.

Megugrott a zálogházak forgalma, írja a Blikk. A lap szerint családok ezrei kényszerülnek gyors pénz reményében zálogba tenni ékszereiket. A lap egy Marika nevű nyugdíjassal beszélt, aki már tart a téltől, és volt, hogy egyenesen a boltba ment a zálogházból, hogy be tudjon vásárolni.

„Havi 93 ezer forint, ennyi a nyugdíjam. Ön szerint mire elég? Kénytelen voltam beadni két fülbevalómat, mert a nyugdíjat csak 11-én utalják, az még két hét! Hát hol van az még? Kaptam értük 18 ezer forintot. Jön a hosszú hétvége, a mindenszentek, valamit enni kell” – mondta a lapnak.

„Úgyhogy innen egyenest megyek a boltba, el is költöm” – mutatott a zálogházzal szemben lévő szupermarketre a lap szerint, és tovább is állt.

Korábban mi is beszámoltunk róla: szokatlanul megnőtt a zálogházak forgalma, vélhetően a gazdasági helyzet miatt, ráadásul idén további bővülésre számít a legnagyobb piaci szereplő. Nem csak azok miatt, akik ékszereikkel akarnak gyorsan pénzhez jutni: a BÁV-nál olyan kelendő lett a befektetési arany, hogy volt, hogy egyszerűen elfogytak készleteik. Kilőtt a használt ékszerek eladása is.

Nyitókép: Pixabay

#Gazdaság#zálogház#nyugdíj#bolt#kölcsön

Címlapról ajánljuk