Gazdaság

Mészáros Lőrinc beszállt a sűrítettparadicsom-bizniszbe

rtl.hurtl.hu

2022. október 28. 17:42

Kérdés, van-e még olyan üzlet, ahol Mészáros nincs jelen. 

Az Aranyfácán sűrített paradicsomot is Mészáros Lőrinc egyik cége gyártja, derült ki nyilvános cégadatokból, amelyeket a 444 vett észre.

A hatvani Aranyfácán Product Kft. egyik tulajdonosa május közepe óta ugyanis a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt., amely a Mészáros-birodalom része.

Ma Magyarországon a legtöbb háziasszonynak a sűrített paradicsom fogalma egyet jelent az Aranyfácán névvel. Cégünk 1934 óta változatlan formában és minőségben gyártja az Aranyfácán sűrített paradicsomot

– szól a cég bemutatkozása, amely szerint a hatvani gyár termékei folyamatosan jelen vannak – a hazai piac mellett – számos ország polcain is: Kelet-és Nyugat Európa, valamint az arab világ országaiban.

A lap hozzáteszi, hogy a hatvani konzervgyárnak régóta az Aranyfácán sűrített paradicsom a legfontosabb terméke, a Békés megyei kötődés pedig erős, hiszen az ottani gazdáktól is származik a feldolgozott paradicsom. Az Aranyfácán Product Kft. többi tulajdonosa között is található Békés megyei vállalkozó, akik közül a legismertebb Szőke-Kis Zoltán, a mezőberényi székhelyű Csárda-Agro Szövetkezet egykori elnöke.

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Gazdaság#mészáros lőrinc#sűrített paradicsom#aranyfácán

Címlapról ajánljuk