Gazdaság

Kikapcsolják a fűtést a székesfehérvári focistadionban

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 9:27

Az önkormányzatok esetében a kormány teljesen megszüntette a rezsicsökkentést.

A csőd fenyegeti Székesfehérvárt – ez derül ki a fideszes Cser-Palkovics András tájékoztatójából, amiben közölte, elkészültek az energiaválságot kezelő intézkedésekkel, amelyekkel szerinte a város alapszolgáltatásai működőképesek maradnak és nem megy csődbe a város.

Mert sajnos most ez a tét, ehhez az óriási munkához kérem megértésüket, türelmüket és támogatásukat

– írta a városvezető.


A videóból a hvg.hu beszámolója alapján kiderült, hogy november 14-től december 31-ig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvét sem fűtik és világítani sem fognak. Vagyis, rögtön azután, hogy lejátssza az utolsó bajnoki meccsét a Fehérvár a labdarúgó élvonalban, a stadiont nem fogják fűteni csak annyira, amennyi az állagmegóváshoz kell.

A portál szerint Cser-Palkovics András arról is beszélt, hogy a januári folytatás is kérdéses, mert 

az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. 

Mindezek mellett az uszodákat is bezárják.

Nyitókép: Bodnár Boglárka / MTI

#Gazdaság#fidesz#Cser-Palkovics András#rezsicsökkentés#székesfehérvár#foci#stadion#fűtés

Címlapról ajánljuk