Gazdaság

Kriptovalutás ügy miatt fizet több mint egymillió dollárt Kim Kardashian

rtl.hurtl.hu

2022. október 3. 20:15

Az amerikai értékpapírfelügyeleti ügynökség indított eljárást ellene. 

Kim Kardashian 1,26 millió dolláros, azaz több mint félmilliárd forintos büntetést fizet, mert úgy népszerűsített egy kriptovalutát Instagram-oldalán, hogy nem tüntette fel, hogy azért mennyi pénzt kapott. A celebsztár ellen az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) indított eljárást.

Kardashian peren kívül egyezett meg a SEC-el, vállalva, hogy kifizeti az egymillió dolláros pénzbüntetést, valamint visszaadja a hirdetésért kapott 250 ezer dollárt, ami a kamatokkal együtt 260 ezer dollár lett – írta a CNBC.

A celeb még tavaly júniusban tett közzé egy posztot Instagram-oldalán, amin az EthereumMax nevű cég kriptovalutáját ajánlotta több mint 250 millió követőjének. Kardashian a poszthoz odarakta az #ad hashtaget, jelezve, hogy reklámról van szó, de a SEC közölte, hogy azt is közzé kellett volna tennie, hogy mennyi pénzt kapott a termék reklámozásáért.

Kardashian ügyvédje egy közleményben tudatta, hogy a celeb az ellen indított eljárás kezdete óta „mindenben együttműködött a SEC-el”, és a jövőben is „készen áll megtenni bármit, hogy segítse a SEC-et ebben az ügyben”.

Kardashian a Forbes adatai szerint nagyjából 1,8 milliárd dolláros, azaz nagyjából 770 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik.

Nyitókép: Kim Kardashian amerikai manöken, színésznő a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeumban (LACMA) évente rendezett művészeti és filmgálán Los Angelesben 2018. november 3-án. Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

#Gazdaság#kim kardashian#kripto#kriptovaluta#pénzbüntetés#sec#egyesült államok

Címlapról ajánljuk