Gazdaság

Szlovákiában nincs árstop, de így is jobban járnak az ottani vásárlók

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 27. 8:00

A piaci áras helyettesítő termékek sokszor olcsóbbak, mint nálunk.

 A G7 egy szlovákiai és egy magyar Lidl árait hasonlította össze, hogy megtudják, mennyivel olcsóbbak az árstopos magyar termékek, mint a szabadpiaci szlovák áruk, és kiderítsék azt is, hogy a helyettesítő termékek árai hogyan alakultak. 

Mint írják, az árstoppos sima liszt kilója a magyar Lidlben bruttó 149 forint, Szlovákiában viszont 0,79 euró, ami jelen árfolyamon 319 forintnak felel meg. Ha azonban kifogy az olcsó sima liszt, helyettesítőként ott a rétesliszt, ami 349 forintba kerül nálunk, míg Szlovákiában  0,79 euró, ami csak 319 forint. 

Az árstoppos kristálycukor kilója a magyar Lidl-ben bruttó 239 forint, ha azonban áruhiány van belőle, és a porcukorhoz, vagy a nádcukorhoz nyúlunk, akkor a helyzet a következő: 

A porcukor kilóján nettó értéken 12, a nádcukron pedig 133 forint többlet van Magyarországon Szlovákiához képest, írja a G7.

Az árstoppos  2,8-as UHT tej  209 forint Magyarországon, de ha elfogy vagy friss tejet veszünk, akkor  minden összehasonlítható tejfajta drágább Magyarországon, mint Szlovákiában. 

Ha elfogy az árstopos magyar sertéscomb, jöhet az oldalas is,  ennél a terméknél kilónként 819 forinttal több a nettó bevétel Magyarországon.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Gazdaság#árstop#Lidl#liszt

Címlapról ajánljuk