Gazdaság

Súlyos milliárdokat fizet be az Aldi extraprofitadóként idén is

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 14:34

Mégsem akarják csökkenteni a nyitvatartást.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy több gazdasági szektort (mint a bankok vagy a légitársaságok) is úgynevezett extraprofitadóra kötelezett a kormány. Az egyik érintett a kiskereskedelmi szektor, amely már évek óta fizeti a kiskereskedelmi szektorra kivetett, még más elnevezésű küólönadót. A német tulajdonú Aldi áruházlánc a legmagasabb adósávba esik, azaz az adóalap 100 milliárd forintot meghaladó része után 4,1 százalékot fizet majd be a költségvetésbe.

Az Aldi magyarországi ügyvezető igazgatója, Bernhard Haider a Pénzcentrumnak adott interjújában elmondta,

2020 májusában a különadó bevezetésekor 3,4 milliárd forintot fizettek be, míg 2021-ben a teljes éves összeg a magasabb árbevételre vonatkozóan 5,7 milliárd forint volt, idénre pedig ennél is magasabb adóösszeggel számolnak.

A hírportál kérdésére, hogy a növekvő energiaárak miatt felmerült-e a szektorban a csökkentett nyitvatartás bevezetése, Haider azt mondta, véleménye szerint az egyik legutolsó megoldás a nyitvatartási idő csökkentése.

Mit nyerhetünk ugyanis? Ugyanannyi vásárlót kellene rövidebb idő alatt kiszolgálni, tehát megnőne a munkatársak leterheltsége (...) Az általunk használt épületgépészeti megoldásoknak sem ideális, ha le-fel csavarjuk a termosztátot, ezzel alig lehet takarékoskodni. Végezetül pedig a vásárló sem jár jól, hiszen a legtöbben akkor jönnek bevásárolni, amikor az élethelyzetük, a család, a munkabeosztásuk ezt lehetővé teszik

– fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Gazdaság#aldi#extraprofitadó

Címlapról ajánljuk